Vila Katharina

Experiențe

Oaspetele ajuns la noi se poate bucura, pe langa experienta imbinarii trecutului cu prezentul si de decorul deosebit, de frumusetea orasului Brasov in toata splendoarea lui.

Biserica Neagra
Simbolul central al orasului, Biserica Neagra e unul din cele mai reprezentative monumente gotice din Romania. Numele cu tenta nefasta I se trage de la incendiul din 1689, care a mistuit partial monumentul. Cele doua orgi din interiorul bisericii sunt poate elementele cele mai cautate de catre turisti cand ajung aici.

Bastionul Tesatorilor
Cu o arhitectura unica in Europa si strans legat de povestea Katharinei, bastionul tesatorilor a fost construit de aceasta breasla in secolul XV si gazduieste Muzeul Tarii Barsei, macheta vechii cetati a Brasovului si a Scheiului, precum si produse create de tesatori.

Poarta Ecaterinei
Situata la cateva minute de Vila Katharina, Poarta Ecaterinei sau Poarta de Sud, marcheaza accesul in Cetatea Medievala a Brasovului. Din constructia originala se pastrează azi doar turnul exterior ridicat in 1559, iar pe frontispiciul acestuia vei putea admira stema orasului.

Strada Sforii
Considerata o atractie deoarece este una din cele mai inguste strazi din Europa, Strada Sforii a fost construită inca din secolul XVII, fiind inițial realizată pentru a facilita accesul pompierilor in caz de nevoie. Aflata la cativa pasi de Vila Katharina, strada e considerata, potrivit legendelor, unul din simbolurile brasovene ale indragostitilor.

Sinagoga Neologa
Unul din cele mai frumoase monumente construite in stil neogotic, cu influente maure ale cultului evreiesc din Romania, Sinagoga Neologa din Brasov a fost construita in secolul XIX.
Monumentul e situat chiar pe strada Vilei Katharina, asadar o poti include in traseul tau prin centrul vechi al orasului.

Poiana Brasov
Poiana Brasov e cel mai popular paradis turistic al ski-ului din Romania si una dintre destinatiile favorite ale strainilor sositi in tara la ski. Daca iti plac sporturile de iarna, atunci cu siguranta vei vrea sa incerci partiile dotate modern ale Poianei Brasov, pentru ca mai apoi sa te bucuri de un pahar de tuica traditionala la apres-ski.

Strada Republicii
Principala artera comerciala pietonala a Brasovului, Strada Republicii e unul din punctele cele mai atractive ale orasului. Locul in care iarna sclipesc lumini, iar vara te imbie terase cochete, strada e de neratat pentru turistii care-si doresc o sesiune de shopping.